kkv

KKV i april 2021
Hej alla KKV- medlemmar!
April
Nu är vi inne i andra vårmånaden och många har fått sin första vaccinspruta. Det bådar gott. När det nu blir varmare kan förhoppningsvis fler aktiviteter och möten ske utomhus. Trots att aktiviteter sker med försiktighet och inte så ofta, så ökar föreningen i antal medlemmar. Vi är nu 110 medlemmar.
Och vi har fått en snygg fasadskylt! För er som inte varit där på länge – så här ser det ut:

Medlemsmöte
Nästa medlemsmöte tänkte vi genomföra digitalt. Eftersom vi inte har någon vana att genomföra stora digitala möten, så har vår samarbetspartner Sensus, lovat hjälpa till. Det kommer att bli söndagen den 9 maj kl.13- ca 15. Vi kommer att maila ut en ZOOM länk till alla som anmäler sig. Anmälan vill vi ha in en vecka innan till adressen sekr.kkvhalmstad@gmail.com
Ni som inte kan deltaga, maila gärna in frågor och synpunkter som ni vill att vi tar upp.

Ny utställning!
Under tiden vi hyr ut till Kattegattkliniken har vi passat på att ha en medlemsutställning. Den ska nu bytas ut, för att ge fler medlemmar möjlighet att ställa ut. Vi ber därför intresserade som inte ställt ut i första omgången att anmäla intresse till Eva Tingström på e-postadress e.tingstrom@telia.com . Det gäller 1 målning per medlem. Lämna inte in något förrän ni har fått svar från Eva. Svara gärna med foto och storlek på det ni vill ställa ut, så har Eva lättare att planera. Det är ”först till kvarn” - principen som gäller, men ca 20 får plats.

Nuvarande utställare
Tack för att ni varit med! Nu måste ni hämta era verk. De kommer att stå i keramikverkstan och måste hämtas på lördag 24 april efter kl. 12 eller senast söndag 25 innan kl.13 eller efter 15.30. 

Pågående aktivitet


I keramiken arbetar denna vecka en lite grupp med huvudskulptur. Här ser ni förberedelser.Dessutom är två tillfällen för rakubränning om inte spikade, så näst intill. Rakubränningen sker ju utomhus vilket underlättar.


Böcker
Vi har fått nya konstböcker som står i bokhyllan i pentryt. Bläddra och läs gärna och hämta inspiration ur dessa! Sedan tidigare har vi, förutom böcker, både gamla och det senaste numret av tidskriften Konstperspektiv. Böcker och tidskrifter får inte tas hem, men gärna användas på KKV.


Gallerigruppen
Gallerigruppen efterlyser fortfarande en datorkunning medlem, som också är intresserad av foto och film och som vill vara med och jobba i gruppen. Hör av er till Maria Berta. E-postadress: m.berta@mail.com

Fortsatt vaccination – för er kännedom
I Galleri Najaden fortsätter Kattegattkliniken att vaccinera. De senaste datumen vi fått är: 
22 - 23.4, 29.4, 4.5, 6 - 7.5, 11.5.


Glöm inte att då och då titta in på vår hemsida www.kkvhalmstad.se!
Vårsalongen är igång! Vi har medlemmar som är med. Gör ett ”coronasäkert” museibesök!
Många hälsningar från styrelsen genom Marie Bendroth Karlsson
Helga Henschens hyllning till fantasin!

Medlemsutskick Mars 2021
Årsmöte
KKV i mars 2021
Hej alla KKV- medlemmar!
Detta utskick kommer i första hand för att vi förra söndagen den 14 mars, hade årsmöte. Ett litet med bara styrelsen. Ett stort tack till medlemmar som skickat eller lämnat in röstsedlar. Det känns viktigt att ni ”är med”, trots pandemi. Drygt hälften av alla medlemmar, det vill säga något fler än antalet medlemmar som varit på våra senaste medlemsmöten hade röstat. Det resultatet kan väl betraktas som att poströstningen fungerade väl.
Föreningen har minskat något i antal. Vi är nu drygt 90 medlemmar. Några gör en paus på grund av pandemin, men vi hoppas på bättre tider och välkomnar er tillbaka då. Detta medlemsutskick sänds ut till samtliga som var medlemmar under 2020. Styrelsen är utökad och delvis ny. Se mer i det bifogade årsmötesprotokollet.
Repris på Inbjudan att bli digital utställare på kkv:s hemsida! Brev från Susanne Kres
Hej alla medlemmar!
För er som jag inte ännu träffat, heter jag Susanne Kres och är en aktiv medlem i kkv. Jag arbetar med hemsidan i föreningen och håller i huvudsak till i keramik och grafik verkstäderna när jag arbetar med konst.
Årsskiftet 20/21 sjösatte styrelsen projektet att ställa ut bilder digitalt på vår hemsida och jag vill med denna inbjudan informera lite om tankarna bakom detta projekt samt informera om hur det hela går till.
Projektet innebär att alla medlemmar har möjlighet att hyra en plats på hemsidan för en summa om 500 kr.
Varje utställare har där möjlighet att visa fem bilder i taget och möjlighet att byta bilder under hyresperioden. Bilderna kommer att ligga på en egen sida på hemsidan
kopplad till ditt namn samt ligga i ett bildspel på hemsidans första sida tillsammans med andra digitala utställare. Alla alster kan ställas ut digitalt, ett tips är att låna galleri najaden för att fotografera alstren, utrymmet och ljuset är bra. Hyresperioden är för närvarande 6 månader och en utvärdering av projektet kommer att göras under sensommaren 2021.
Eftersom allt arbete på kkv är ideellt och kkv behöver inkomster är det en fördel för föreningen i stort att hyra ut digitala utställningsplatser. Samtidigt ger det den utställande konstnären en plattform att under ett halvår visa och sälja sina alster. Vår hemsida blir också intressantare för besökare om vår konst och våra konstnärer finns tillgängliga där och kommer sannolikt att bidra till ett högre antal besökare under fysiska utställningar på Galleri Najaden.
Är du intresserad?
Maila mig fotografier på dina alster och en kort presentation samt de kontaktuppgifter du vill ha på hemsidan. Maila till: susanne.kres@icloud.com
Betala in 500kr till kkv på PG 926506-7
Gå gärna in på hemsidan och kika på upplägget för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut.
Dela gärna hemsidan på era sociala plattformar så får vi fler besökare.
Har du frågor eller vill förmedla en idé, maila mig! Det kan dock ta någon dag innan jag har möjlighet att svara.
Vänliga hälsningar Susanne Kres
Gallerigruppen
Gallerigruppen efterlyser fortfarande en datorkunning medlem, som också är intresserad av foto och film och som vill vara med och jobba i gruppen. Hör av er till Maria Berta. Epostadress: m.berta@mail.com
Tagg och avslutat medlemskap
Om du valt att inte fortsätta ditt medlemskap, var snäll och lägg din tagg i ett kuvert med namn i styrelselådan eller i brevlådan utanför entrén. Ersättning för icke inlämnad tagg är 100 kr. Vi vore tacksamma om ni som väljer att gå ur meddelar oss.
Till sist några ord av den spännande konstnären Hundertwasser, målare, arkitekt och tidigt ekologiskt medveten:
                 When we dream alone it is only a dream,
                       when many dream together
                   it is the beginning of a new reality
 
Glöm inte att då och då titta in på vår hemsida www.kkvhalmstad.se! Många hälsningar från styrelsen
genom
Marie Bendroth Karlsson
 
 

Helga Henschens hyllning till fantasin.

Detalj från hus i Wien av Hundertwasser. Fotograf:Marie Bendroth Karlsson

Fotografi: Marie Bendroth Karlsson. Sprungen Ur av Pål Svensson i Wanås skulpturpark.

Fotografi: Från parken utanför Skissernas museum i Lund av Marie Bendroth Karlsson

Fotografi: Kajsa Samuelsson