kkv

KKV i Juni 2021
Hej alla KKV- medlemmar!
Juni
I juni har styrelsen ett sista möte innan sommaruppehåll. Juli är ”semestermånad” för administrativt arbete, men inte för kreativt sådant.  Lokalerna finns som vanligt till förfogande, men nu kan ju också mycket göras ute. Ingen risk för att stöka till eller smutsa ner. Mycket kan med fördel göras utomhus. Stora papper, stora tygstycken kan läggas ut på marken och spännande skuggspel kan följas tecknas, målas eller fotograferas. 

Skuggspel på fasad på Varbergs museum. Foto: Marie Bendroth Karlsson.

Aktiviteter i verkstäderna
Eventuella gemensamma aktiviteter bestäms i de olika verkstadsgrupperna. Om man är intresserad av vad som pågår i en speciell verkstad är det bra att finnas med på eventuell ”chattråd”, som en del verkstäder har.

Keramikverkstan: Marianne Holmberg marianneholmberg47@gmail.com
I keramikgruppen är rakubränning på gång igen. Två tillfällen i juni och ett tredje i augusti. Alla tre tillfällen kommer att vara i Mjöalt hos Marianne Holmberg och med Göran Loneberg som rakumästare. Utomhus med rök och eld! 
Kulturskolan, som terminsvis hyr keramikverkstan på onsdagar, har nu sommarlov fram till 25 augusti. 

Träverkstan: OBS! ny kontaktperson Andreas Carlie andreas.carlie@hotmail.com

Silver: Frida Enqvist fridasmail@yahoo.com

Ateljégruppen: Maria Berta m.berta@mail.com och Anki Tornberg tornberg1@telia.com
 
Grafikverkstan och fotolabb: Kajsa Samuelsson kajsasamuelsson4@gmail.com
Grafikverkstan kommer att ha en gemensam experimenterande dag i juni.
Lördag 9 och söndag 10 oktober kommer Aino Myllykangas att hålla en workshop i kollografi. För att delta behöver man grundläggande kunskaper. I workshopen kommer gruppen att arbeta med flerfärgstryck och hur man bygger upp en mer avancerad bild. Kursen kostar 2.600kr. Det finns 2 platser kvar. Om du är intresserad hör av dig till Ulla Riise ullrii@gmail.com .
OBS! Ni som önskar vara med i en ”chattråd” för grafiken – anmäl er till Susanne Kres susanne.kres@icloud.com
 
Textil: Funktionen som kontaktansvarig för textilverkstan är vakant! Här behöver vi någon som har lust och tid att samla textilintresserade. Fundera på om detta är något för dig. Kontakta styrelsen.
Det vore roligt att få igång mer aktivitet där. På förslag finns en experimentell tryckardag i slutet av augusti. Ett flertal screenramar har köpts in. Vi återkommer om datum för ”tryckdag”.

OBSERVERA! att vår larmtid inte blivit ändrad ännu!! Det är fortfarande kl.22:00 som gäller.
 
Utställningar att se
Först en påminnelse om att nu visas akvarellmålningar av Helena Lundgren på Ateljé Oskar i Oskarström. Mer information finns i förra medlemsutskicket.
 
När vi sett sommarens utställningar på Hallands konstmuseum, vågar vi kanske göra småresor och se utställningar på andra ställen. 
Två intressanta exempel är 
Herta Hillfons skulpturer på RIAN i Falkenberg, som visas from 12 juni. 
Och på Varbergs kulturhistoriska museum visas verk av Bea Szenfeld & Stina Wirsén. I en liten film i utställningen intervjuas de båda konstnärerna om sina respektive arbetsprocesser. Missa inte den.  
 
Så mycket mer finns naturligtvis att välja på för att ta del av och inspireras av. Hoppas ni får möjligheter att titta runt. Kombination av natur och konst: Skulpturparkerna Wanås i Knislinge och Pilane på Tjörn.
 
Avslutar med en bild från en installation, av ett arbetsbord! Inspirerande eller förvirrande?
 

 KKV i maj 2021
Hej alla KKV- medlemmar!

Maj och INSTÄLLT medlemsmöte
Igår hade vi ett styrelsemöte då vi beslutade att ställa in medlemsmötet den 9 maj! Det skulle varit ett Zoom möte. Intresset för detta har varit mycket litet, och eftersom vi inte har några brännande frågor att ta upp, skjuter vi fram mötet till efter sommaren. Vi hoppas då kunna ha ett fysiskt möte. Förhoppningsvis är alla då vaccinerade och vi kan verkligen mötas igen. Det är ju det vi vill med medlemsmötet – träffas och prata och diskutera idéer och tankar om arbetet på KKV!


Miljöpolicy
Delar av styrelsen har haft möte tillsammans med kontaktpersonerna för verkstäderna. Det som diskuterades var bland annat arbetet med att formulera en miljöpolicy för KKV. Ett par personer har tagit på sig att leda det arbetet. Verkstädernas kontaktansvariga tar emot uppgifter och frågor om eventuella kemikalier som används. Frågor vi i dagsläget inte har svar på, samlar vi upp och söker svar på.
Kontaktansvariga är:
Keramikverkstan: Marianne Holmberg marianneholmberg47@gmail.com
Grafikverkstan och fotolabb: Kajsa Samuelsson kajsasamuelsson4@gmail.com
Silver: Frida Enqvist fridasmail@yahoo.com
Träverkstan: Elin Basander André elin.basander@formsson.se
Ateljégruppen: Maria Berta m.berta@mail.com och Anki Tornberg tornberg1@telia.com

Textil: Vakant! Här behöver vi någon som har lust och tid att samla textilintresserade.
Det vore roligt att få igång mer aktivitet där. På förslag finns en experimentell tryckardag i slutet av augusti. Vi återkommer till detta. Är det någon som vet vem som äger skåpet i textilverkstan? Vi skulle behöva byta ut mot ett mer funktionellt.

Varje verkstad har ett årsbelopp på 1.500kr att använda till verkstan. Vad som ska prioriteras för inköp bestäms av verkstadsaktiva tillsammans!
Vi har nu ett par plåtskåp lediga, anmäl intresse och behov till sekr.kkvhalmstad@gmail.com. Köbildning!


Keramiken
I keramiken växer huvuden fram.
Annica i covidsäker aktivitet.

S-P-O-K
Nya SPOK Halland vill förenkla för formgivare och designers att hitta lokala tillverkningsmöjligheter.
SPOK (Samtida produktion och konsumtion) listar kostnadsfritt slöjdare och andra tillverkare som vill och kan ta uppdrag för att tillverka prototyper eller mindre serier av produkter för formgivande företag. Har du möjlighet att ta på dig uppdrag eller har tips kring någon som kan så hör gärna av dig!
KONTAKT: Elin Basander André, projektledare SPOK Halland (Elin är även medlem i KKV) Tel. 076-724 22 64 E-post: halland@s-p-o-k.se
Webbplats: https://s-p-o-k-.se
Följ SPOK Halland på instagram @s_p_o_k_halland

Ateljé Oskar i Oskarström

När vi inte kan ha egna utställningar kan vi åka och se andras! Kommande utställning på Ateljé Oskar är en Akvarellutställning med målningar av Helena Lundgren.
Akvarellutställning
5 juni – 27 juni
Köpmangatan 7 Oskarström 
Öppet: lördagar och söndagar 13.00-16.00

Om öppettiderna inte passar dig, kan du ringa Marianne Ahlbäck på 0733 – 663283 (KKV medlem) så kan ni komma överens om tid för ditt besök.


Fortsatt vaccination – för er kännedom
I Galleri Najaden fortsätter Kattegattkliniken att vaccinera. De senaste datumen vi fått är: 
Maj: tis 4, tors 6, fre 7, tis 11, tis 18, tors 20, fre 21, tis 25, tors 27, fre 28.
Juni: tors 3, fre 4, tors 10, fre 11, tors 17, lör 19, sön 20, tis 22.

Kattegattkliniken har en reservlista för dem som med kort varsel kan komma dit. Om du är intresserad av att stå med på den, kontakta: Lena.Kjellman@regionhalland.se
Reservlistan kommer att användas när det blir doser över.

Glöm inte att då och då titta in på vår hemsida www.kkvhalmstad.se!
Vårsalongen är igång! Vi har medlemmar som är med. Gör ett ”coronasäkert” museibesök!


Många hälsningar från styrelsen 
genom Marie Bendroth Karlsson