kkv


KKV april 2022
Hej alla KKV- medlemmar!
April
Våren är här och med massor av pollen i luften. Vi har allergiker på KKV och därför kan vi av hänsyn till dem inte ha levande vårblommor och grönskande kvistar på borden!
Tänk på att reducera eventuella blomsterarrangemang till vernissagerna.
Kriget i Ukraina är en sorg och oro. Något vi får hjälpa varandra med. Särskilt viktigt nu är att KKV är en mötesplats där omsorg och glädjen i att skapa ger oss framtidstro och känslan av att vi är viktiga för varandra. Gunther Teutsch, som ställde ut hos oss i mars, valde att skänka 50% av sin förtjänst till Ukraina genom IM (Individuell människohjälp). Kan KKV göra något? Göra en insamling? Öppna våra verkstäder för konstnärligt verksamma flyktingar? Maila sekr.kkvhalmstad@gmail.com om ni har en idé.
Hjälp sökes!
KKV har erbjudit sig att hjälpa till med passning av kulturskolans utställning v.17.
De första dagarna klarar de själva och vi har några anmälda, men vi behöver en person till som kan passa fredagen den 29 april kl. 14-18. Maila mig om du kan och vill bendrothkarlssonmarie@gmail.com.
 
Vårens gemensamma aktiviteter
Gemensam städdag 24 april
Före pandemin hade vi gemensamma städdagar, till vilka alla bjöds in att göra rent i hela KKV. Nu är det dags igen för att ta ett gemensamt tag i lokalerna. Söndagen den 24 april mellan kl. 10-13 välkomnar vi alla som vill hjälpa till. Styrelsen köper in till fika.
 
Medlemsmöte 12 maj
Torsdagen den 12 maj kl. 17 – 19 är det dags för nästa medlemsmöte. Anmäl till sekr.kkvhalmstad@gmail.com .
 
 
Öppet hus 14 maj
Lördagen den 14 maj har vi Öppet hus, samtidigt med Kulturhuset Najaden och Kulturskolan. Mellan kl. 10 -14 ser vi därför gärna att medlemmar arbetar i de olika verkstäderna och är beredda att svara på frågor om KKV i allmänhet och ”sin” verkstad i synnerhet.
 
Aktiviteter i verkstäderna
Eventuella gemensamma aktiviteter bestäms i de olika verkstadsgrupperna. Om man är intresserad av vad som pågår i en speciell verkstad är det bra att finnas med på eventuell ”chattråd”, som en del verkstäder har.
Keramikverkstan: Marianne Holmberg marianneholmberg47@gmail.com
Kulturskolan fortsätter att hyra på onsdagar mellan kl.14 och kl. 20
OBS! måndagen den 11 april är keramikverkstan uthyrd mellan kl. 15.00 och 20.00! Då kan medlemmar inte jobba där och det är bra om ingen ugn sätts sent på dagen innan. Hanna och Olle leder en grupp från Nolltrefem.
Rakuglasering 21.4 och rakubränning 26 och 27.4.
Intresset är stort därför blev det två grupper.
Priset för att delta är 550kr.
Träverkstan: Just nu har vi ingen kontaktansvarig för träverkstan, men
träverkstan kommer att förbättras under våren, till en mer lättstädad och funktionell plats. En grupp intresserade av att planera och utföra detta arbete finns nu. Samordnare för den gruppen är Smilli Asteräng och första arbetsmötet blir den 11.4.
 
Silver: Frida Enqvist fridasmail@yahoo.com
Silversmedernas arbetsgrupper träffas måndag - och tisdagskväll + onsdagar dagtid samt enstaka söndagar.
 
Ateljégruppen: Maria Berta m.berta@mail.com och Anki Tornberg tornberg1@telia.com. Nästa ateljégruppsmöte är imorgon (5.4) kl. 17.
 
Grafikverkstan: Kajsa Samuelsson kajsasamuelsson4@gmail.com Grafikverkstan fortsätter att arbeta i första hand under onsdagar och torsdag.
 
Fotolabbet: Kontaktansvarig är Mats Jernberg matsolovjernberg@gmail.com
 
Textil: Textilverkstan har äntligen fått en kontaktansvarig: Smilli Asteräng  s.asterang@me.com  Det blir en träff måndag 25 april kl. 19. De som har anmält intresse för textil kommer att få ett mail om detta.
Galleri Najaden
Lördagen 9 april kl. 12 öppnar Ateljégruppens utställning på temat Vatten.
 
Glöm inte medlemsutställningen den 26 maj-12 juni, på tema I skogen.
Information om anmälan, arbetsmöte m.m. kommer senare.
 
OBS att det är nya direktiv för utställare angående utställningsaffischen!
Eva Benne vill ha information om hur ni vill ha det: bilder i formatet jpg, som inte får vara större än 2MB, texter, färger osv. Sedan sätter hon samman i ett format som fungerar till olika informationskällor.
Hemsidan
Susanne Kres som sköter hemsidan jobbar med den på måndagar. I medlemsutskicket för mars fanns bifogat mer information om det.
Konstresa
Fredagen den 22 april gör vi en bussresa från KKV till Louisiana och Ordrupsgaarden. 47 personer kommer att delta i resan.
Det finns intresse för att också göra en konstresa i början av hösten. Jag tar in förslag på resmål bendrothkarlssonmarie@gmail.com. Om flera förslag kommer in tar vi upp det på medlemsmöte och låter majoritetens röster vara utslagsgivande. Den resan kommer att göras på en lördag, så att också arbetande medlemmar kan delta.
 
Arbetsgrupper – vem har lust?
Det vore fint om vi kan få till arbetsgrupper för dels planering av ”konst i det gröna” dels konstresor. Förslag: varje verkstad utser en eller två som representant för ”sin” verkstad.
”Konst i det gröna” (arbetsnamn) är tänkt som en aktivitetsdag med utställning och aktiviteter vid Prins Bertils stig och gamla ”flygfältet”. Behöver planeras, samordnas och ordnas med tillstånd osv. Ingen arbetsgrupp – ingen aktivitetsdag. Maila mig intresse bendrothkarlssonmarie@gmail.com .
 
Städning
Vi får bli lite bättre på att städa de gemensamma utrymmena, toalett och pentry. Toaletten behöver städas en gång i veckan. Bestäm i verkstäderna vem som gör det, annars är det lätt att det glöms bort. Tiden går så fort.
 
Glömt att betala medlemsavgiften?
Du som ännu inte betalat din årsavgift på 750kr, behöver göra det innan 15.4 på plusgiro 926506-7, om du vill fortsätta ha en fungerande tagg. Glöm inte att skriva ditt namn. Hör gärna av er om ni väljer att avsluta ert medlemskap och berätta varför. Skicka också tillbaka taggen.
Allt gott och många hälsningar från styrelsen
genom Marie Bendroth Karlsson
 

 

KKV mars 2022
Hej alla KKV- medlemmar!
Mars
Idag när jag skriver, är det 8 mars och Internationella kvinnodagen! Många vårblommor har kommit upp och fåglarna bygger bo (i alla fall skatorna har jag sett!).
Kriget i Ukraina är en sorg och oro. Något vi får hjälpa varandra med. Särskilt viktigt nu är att KKV är en mötesplats där omsorg och glädjen i att skapa ger oss framtidstro och känslan av att vi är viktiga för varandra.
Årsmötet
Söndagen den 6 mars hade vi årsmöte, vi var 27 medlemmar som klarade av formaliteterna och vi har nu en delvis ny styrelse. Tack alla som kom!
Vi avtackade Susanne Sverdrup, som arbetat för styrelsen i 3 år. Hon var på plats och kunde ta emot blomma och presentkort som tack. Eva Benne och Eva Stensson var både förhindrade att komma, men får som tack för arbete i styrelsen, sina presentkort, på posten.
Å så en ursäkt för en blunder! Valberedningen som gjort ett bra arbete i flera år – avtackades inte på plats! De får också sina presentkort på posten. Tack Maria Berta och Anki Tornberg!
Ny ordinarie ledamot är Hanna Stenström och ny suppleant är Else Poulsgaard. Ulla Riise blev vald till ny valberedning. Vi välkomnar alla tre och ser fram emot att samarbeta.
De som har mandattid kvar är:
Marie Bendroth Karlsson, ordförande,
Anna Larsson tidigare sekreterare, är kvar som ordinarie ledamot med fortsatt ansvar för medlemskapsfrågor och
Elin Basander André, tidigare ordinarie ledamot, övertar sekreterarfunktionen.
Smilli Asteräng, kassör
Kerstin Carlson, ordinarie ledamot och
Anne Oskarsson Krohn, suppleant.
För att den nya sammansättningen ska få en bra start har Sensus erbjudit oss två halvdagar i ”styrelseutbildning”, under våren. Bra att få ett gemensamt språk och tid att diskutera vissa grundfrågor.
Aktiviteter i verkstäderna
Eventuella gemensamma aktiviteter bestäms i de olika verkstadsgrupperna. Om man är intresserad av vad som pågår i en speciell verkstad är det bra att finnas med på eventuell ”chattråd”, som en del verkstäder har.
Keramikverkstan: Marianne Holmberg marianneholmberg47@gmail.com
Kulturskolan fortsätter att hyra på onsdagar mellan kl.14 och kl. 20.
OBS! Lördagen den 12 mars är keramikverkstan uthyrd! Då kan medlemmar inte jobba där och det är bra om ingen ugn sätts sent på fredagen innan.
Rakuglasering 21.4 och rakubränning 27.4. Fulltecknad grupp.
Träverkstan: Andreas Carlie andreas.carlie@hotmail.com
Träverkstan kommer att förbättras under våren, till som vi hoppas, en mer lättstädad och funktionell plats. En grupp intresserade av detta finns nu. Samordnare är Smilli Asteräng.
 
Silver: Frida Enqvist fridasmail@yahoo.com
Silversmidarnas arbetsgrupper träffas måndag - och tisdagskväll + onsdagar dagtid samt enstaka söndagar. Nästa silvermöte är den 14 mars kl.17.30.
 
Ateljégruppen: Maria Berta m.berta@mail.com och Anki Tornberg tornberg1@telia.com
 För ateljégruppens vårutställning har tema Vatten valts. Anmälan om att delta lämnas till Anna Larsson bamlarsson7@gmail.com Sista dagen för anmälan 8.3!
 
Grafikverkstan: Kajsa Samuelsson kajsasamuelsson4@gmail.com Grafikverkstan fortsätter att arbeta i första hand under onsdagar och torsdag.
Collografikursen den 12 mars är nu fulltecknad.
 
Fotolabbet: Kontaktansvarig är Mats Jernberg matsolovjernberg@gmail.com
 
Textil:
Textilverkstan har fortfarande behov av en kontaktansvarig.
Om någon textilintresserad har lust att leda någon gruppaktivitet så ta kontakt med
mig på bendrothkarlssonmarie@gmail.com så kan jag göra ett grupputskick till dem som visat intresse för textilverkstan. En kokplatta är inköpt för färgningar. Har någon en stor kastrull att skänka? Finns någon med erfarenhet av ”ecoprint”, som har lust att ha en kursdag?
Galleri Najaden
 
Just nu har vi en utställning med Gunter Teutsch verk, måleri, teckningar och skulpturer. Sista veckan nu så passa på om du inte sett den. Den har hittills varit välbesökt. På vernissagedagen hade vi 102 besökare. Gunters fru Anna-Lena hade bakat bondkakor i mängd och KKV bjöd på kaffe. Det blev en fin dag och många som inte tidigare kände till KKV, fick en rundtur i verkstäderna. Tack Hallands-Posten som hade en stor artikel om utställningen. Äntligen kom Galleri Najaden i tidningen! Tack också till Marianne Holmberg och Kajsa Samuelsson, som gjort utställningen möjlig.


 
Tema för Medlemsutställning 26 maj-12 juni nu klart
Det kom in ett antal förslag till teman för vårens medlemsutställning. På ett möte med gallerigruppen, samlades förslagen i en hatt med avsikt att låta lotten avgöra. Förslaget som drogs var I skogen. Alla som vill delta får nu tid att jobba på temat I skogen. Information om anmälan, arbetsmöte m.m. kommer senare.
 
OBS att det är nya direktiv för utställare angående utställningsaffischen!
Eva Benne vill ha information om hur ni vill ha det, bilder jpg inte större än 2MB, texter, färger osv. Sedan sätter hon samman i ett format som fungerar till olika informationskällor.
 
Hemsidan
Äntligen har vi fått någon som sköter hemsidan! Tack Susanne Kres. Information från henne se bifogat dokument.  
Glöm inte att då och då titta in på vår hemsida www.kkvhalmstad.se
 
Konstresa
Fredagen den 22 april planerar vi en bussresa från KKV till Louisiana och Ordrupsgaarden (information om detta har tidigare mailats ut). Resan kostar 335kr och entrébiljetter tillkommer. Eftersom intresset varit stort har jag bokat en större buss, så fler kan få plats. Vill du följa med och inte tidigare har anmält dig maila bendrothkarlssonmarie@gmail.com
Det finns också intresse för att göra en konstresa i början av hösten. Jag tar in förslag på resmål. Om flera förslag kommer in tar vi upp det på medlemsmöte och låter majoritetens röster vara utslagsgivande. Den resan kommer att göras på en lördag.
 
Arbetsgrupper – vem har lust?
Det vore fint om vi kan få till arbetsgrupper för dels planering av ”konst i det gröna” dels konstresor. Förslag: varje verkstan utser en eller två som representant för ”sin” verkstad.
”Konst i det gröna” (arbetsnamn) är tänkt som en aktivitetsdag med utställning och aktiviteter vid Prins Bertils stig och gamla ”flygfältet”. Behöver planeras, samordnas och ordnas med tillstånd osv. Ingen arbetsgrupp – ingen aktivitetsdag.
 
Städning
Vi får bli lite bättre på att städa de gemensamma utrymmena, toalett och pentry. Toaletten behöver städas en gång i veckan. Bestäm i verkstäderna vem som gör det, annars är det lätt att det glöms bort. Tiden går så fort.
 
Du som ännu inte betalat din årsavgift på 750kr, gör gärna det så snart du kan på plusgiro 926506-7. Glöm inte att skriva ditt namn.
Allt gott och många hälsningar från styrelsen
genom Marie Bendroth Karlsson

 

Gunther Teutsch i Galleri Najaden under sitt motto Inte en dag utan ett streck
(Nulla dies sine linea)

På vernissagedagen hade Gunther många att hälsa på,
yngst var Milton, son till Anna-Karin Ingars.