kkv

 KKV i maj 2021
Hej alla KKV- medlemmar!

Maj och INSTÄLLT medlemsmöte
Igår hade vi ett styrelsemöte då vi beslutade att ställa in medlemsmötet den 9 maj! Det skulle varit ett Zoom möte. Intresset för detta har varit mycket litet, och eftersom vi inte har några brännande frågor att ta upp, skjuter vi fram mötet till efter sommaren. Vi hoppas då kunna ha ett fysiskt möte. Förhoppningsvis är alla då vaccinerade och vi kan verkligen mötas igen. Det är ju det vi vill med medlemsmötet – träffas och prata och diskutera idéer och tankar om arbetet på KKV!


Miljöpolicy
Delar av styrelsen har haft möte tillsammans med kontaktpersonerna för verkstäderna. Det som diskuterades var bland annat arbetet med att formulera en miljöpolicy för KKV. Ett par personer har tagit på sig att leda det arbetet. Verkstädernas kontaktansvariga tar emot uppgifter och frågor om eventuella kemikalier som används. Frågor vi i dagsläget inte har svar på, samlar vi upp och söker svar på.
Kontaktansvariga är:
Keramikverkstan: Marianne Holmberg marianneholmberg47@gmail.com
Grafikverkstan och fotolabb: Kajsa Samuelsson kajsasamuelsson4@gmail.com
Silver: Frida Enqvist fridasmail@yahoo.com
Träverkstan: Elin Basander André elin.basander@formsson.se
Ateljégruppen: Maria Berta m.berta@mail.com och Anki Tornberg tornberg1@telia.com

Textil: Vakant! Här behöver vi någon som har lust och tid att samla textilintresserade.
Det vore roligt att få igång mer aktivitet där. På förslag finns en experimentell tryckardag i slutet av augusti. Vi återkommer till detta. Är det någon som vet vem som äger skåpet i textilverkstan? Vi skulle behöva byta ut mot ett mer funktionellt.

Varje verkstad har ett årsbelopp på 1.500kr att använda till verkstan. Vad som ska prioriteras för inköp bestäms av verkstadsaktiva tillsammans!
Vi har nu ett par plåtskåp lediga, anmäl intresse och behov till sekr.kkvhalmstad@gmail.com. Köbildning!


Keramiken
I keramiken växer huvuden fram.
Annica i covidsäker aktivitet.

S-P-O-K
Nya SPOK Halland vill förenkla för formgivare och designers att hitta lokala tillverkningsmöjligheter.
SPOK (Samtida produktion och konsumtion) listar kostnadsfritt slöjdare och andra tillverkare som vill och kan ta uppdrag för att tillverka prototyper eller mindre serier av produkter för formgivande företag. Har du möjlighet att ta på dig uppdrag eller har tips kring någon som kan så hör gärna av dig!
KONTAKT: Elin Basander André, projektledare SPOK Halland (Elin är även medlem i KKV) Tel. 076-724 22 64 E-post: halland@s-p-o-k.se
Webbplats: https://s-p-o-k-.se
Följ SPOK Halland på instagram @s_p_o_k_halland

Ateljé Oskar i Oskarström

När vi inte kan ha egna utställningar kan vi åka och se andras! Kommande utställning på Ateljé Oskar är en Akvarellutställning med målningar av Helena Lundgren.
Akvarellutställning
5 juni – 27 juni
Köpmangatan 7 Oskarström 
Öppet: lördagar och söndagar 13.00-16.00

Om öppettiderna inte passar dig, kan du ringa Marianne Ahlbäck på 0733 – 663283 (KKV medlem) så kan ni komma överens om tid för ditt besök.


Fortsatt vaccination – för er kännedom
I Galleri Najaden fortsätter Kattegattkliniken att vaccinera. De senaste datumen vi fått är: 
Maj: tis 4, tors 6, fre 7, tis 11, tis 18, tors 20, fre 21, tis 25, tors 27, fre 28.
Juni: tors 3, fre 4, tors 10, fre 11, tors 17, lör 19, sön 20, tis 22.

Kattegattkliniken har en reservlista för dem som med kort varsel kan komma dit. Om du är intresserad av att stå med på den, kontakta: Lena.Kjellman@regionhalland.se
Reservlistan kommer att användas när det blir doser över.

Glöm inte att då och då titta in på vår hemsida www.kkvhalmstad.se!
Vårsalongen är igång! Vi har medlemmar som är med. Gör ett ”coronasäkert” museibesök!


Många hälsningar från styrelsen 
genom Marie Bendroth Karlsson

KKV i april 2021
Hej alla KKV- medlemmar!
April
Nu är vi inne i andra vårmånaden och många har fått sin första vaccinspruta. Det bådar gott. När det nu blir varmare kan förhoppningsvis fler aktiviteter och möten ske utomhus. Trots att aktiviteter sker med försiktighet och inte så ofta, så ökar föreningen i antal medlemmar. Vi är nu 110 medlemmar.
Och vi har fått en snygg fasadskylt! För er som inte varit där på länge – så här ser det ut:

Medlemsmöte
Nästa medlemsmöte tänkte vi genomföra digitalt. Eftersom vi inte har någon vana att genomföra stora digitala möten, så har vår samarbetspartner Sensus, lovat hjälpa till. Det kommer att bli söndagen den 9 maj kl.13- ca 15. Vi kommer att maila ut en ZOOM länk till alla som anmäler sig. Anmälan vill vi ha in en vecka innan till adressen sekr.kkvhalmstad@gmail.com
Ni som inte kan deltaga, maila gärna in frågor och synpunkter som ni vill att vi tar upp.

Ny utställning!
Under tiden vi hyr ut till Kattegattkliniken har vi passat på att ha en medlemsutställning. Den ska nu bytas ut, för att ge fler medlemmar möjlighet att ställa ut. Vi ber därför intresserade som inte ställt ut i första omgången att anmäla intresse till Eva Tingström på e-postadress e.tingstrom@telia.com . Det gäller 1 målning per medlem. Lämna inte in något förrän ni har fått svar från Eva. Svara gärna med foto och storlek på det ni vill ställa ut, så har Eva lättare att planera. Det är ”först till kvarn” - principen som gäller, men ca 20 får plats.

Nuvarande utställare
Tack för att ni varit med! Nu måste ni hämta era verk. De kommer att stå i keramikverkstan och måste hämtas på lördag 24 april efter kl. 12 eller senast söndag 25 innan kl.13 eller efter 15.30. 

Pågående aktivitet


I keramiken arbetar denna vecka en lite grupp med huvudskulptur. Här ser ni förberedelser.Dessutom är två tillfällen för rakubränning om inte spikade, så näst intill. Rakubränningen sker ju utomhus vilket underlättar.


Böcker
Vi har fått nya konstböcker som står i bokhyllan i pentryt. Bläddra och läs gärna och hämta inspiration ur dessa! Sedan tidigare har vi, förutom böcker, både gamla och det senaste numret av tidskriften Konstperspektiv. Böcker och tidskrifter får inte tas hem, men gärna användas på KKV.


Gallerigruppen
Gallerigruppen efterlyser fortfarande en datorkunning medlem, som också är intresserad av foto och film och som vill vara med och jobba i gruppen. Hör av er till Maria Berta. E-postadress: m.berta@mail.com

Fortsatt vaccination – för er kännedom
I Galleri Najaden fortsätter Kattegattkliniken att vaccinera. De senaste datumen vi fått är: 
22 - 23.4, 29.4, 4.5, 6 - 7.5, 11.5.


Glöm inte att då och då titta in på vår hemsida www.kkvhalmstad.se!
Vårsalongen är igång! Vi har medlemmar som är med. Gör ett ”coronasäkert” museibesök!
Många hälsningar från styrelsen genom Marie Bendroth Karlsson
Helga Henschens hyllning till fantasin!